Új időszak kezdődik a kormányzásban” – interjú Draskovics Tiborral

Budapest – Az idei év nagy feladata a nyugdíjrendszer átalakítása lesz, valamint tovább foglalkoznak az egészségügyben a kapacitások optimalizálásával és a biztosítási rendszerrel. A közoktatásban a teljesítménymérés, a szegregáció kérdése és a lecsúszott családok gyermekeinek felzárkóztatása lesz napirendben – nyilatkozta a lapnak Draskovics Tibor reformokért felelős kormánybiztos.

A szakképzési rendszerhez is hozzá kell nyúlni, a felnőttokatásban szintén komoly változások indultak el. 2007-ben átfogóan kell foglalkozni a versenyképesség kérdéseivel, illetve azzal, hogyan lehetne növelni a gazdaság teljesítményét. A távlatos energiapolitikát is meg kell alkotni. Folytatják a közigazgatás ésszerűsítését is, valamint nem tettek le a regionális önkormányzatok létrehozásáról sem – közölte Draskovics Tibor.
Egy esetleges népszavazás jó lehetőséget teremtene, hogy néhány alapkérdésről széles körű társadalmi párbeszéd folyjék, ennek komoly haszna lehet – mondta a kormánybiztos a Fidesz népszavazási terveivel kapcsolatban.
hirdetés