Új polgármesterek a Nyírségben

Szűcs Gabriella
Szűcs Gabriella
Szakoly község új polgármestere Szűcs Gabriella, aki 1973-ban született.

A nagykállói Korányi Frigyes Gimnáziumban érettségizett 1991-ben, majd a Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrumán folytatta tanulmányait külkereskedelemmel kapcsolatban 1991 és 1993 között. Négy év múlva a Debreceni Egyetem szociálpolitikai szakán képezte magát tovább, ezután pedig az Európa tanulmányok szakon szerzett oklevelet. Első munkahelye a szakolyi önkormányzatnál volt, ahol 1993 és 1997 között családsegítőként és falugondnokként dolgozott.

Feladati közé tartozott a perifériára került családok rendszeres látogatása és segítése, a szociális szférában dolgozók összefogása, a képviselő-testület, a népjóléti és rehabilitációs bizottság munkájának előkészítése, jegyzőkönyvek vezetése, határozatok készítése. Munkája által bepillantást nyerhetett a község lakosságát érintő szociális és foglalkoztatási nehézségek mindennapos problémáiba.

A későbbi években dolgozott a debreceni Euro-Provident Kft.-nél irodavezetőként, majd az ugyancsak debreceni Életminőség Alapítványnál volt iroda- és szakmai vezető. Pénzügyi és szakmai felelősséggel tartozott a programok irányításáért, megvalósításáért, a partneri együttműködés koordinációjáért, a folyamatos munka összehangolásáért. Bár a mindennapi munkája a cívis városhoz kötötte, a hétvégeken rendszeresen hazajárt a szülői házhoz, ahol be is segített a családnak a növénytermesztésbe.

Férjével – aki egy fuvarozási cég munkatársa –, 2000-ben kötött házasságot. Szűcs Gabriella a helybeliek felkérésére indult a polgármesterválasztáson, s egyik legfontosabb céljának azt tekinti, hogy az európai uniós források felhasználásával elindulhasson Szakoly gazdasági fejlődése.

– M. Magyar László –
hirdetés