Új polgármesterek a Nyírségben

Rozgonyi Attila
Rozgonyi Attila
Tiszavasvári – Tiszavasváriból indult, majd Budapest és Párizs érintésével Tiszavasváriba tért vissza a település új polgármestere, Rozgonyi Attila.

Diákként indult el meghódítani a világot, s a külföldi diplomáciai munkát megszakítva jött haza, hogy az elkövetkező négy évben segítse a város fejlődését, mindennapi életét.

Rozgonyi Attila a tiszalöki szülőotthonban született 1957. december 8-án. Az idegen nyelv fontosságára már általános iskolában ráébredt, igaz, akkor még csak az orosz nyelvet tanította neki nagy lelkesedéssel Hunyadi József tanár úr. Aztán a Váci Mihály Gimnáziumban felvette még a francia nyelvet is, amelyet Kovács Jánosné tanított neki. Az idegen nyelvek mellett érdekelte még a matematika és a történelem is, ezért az érettségi után a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem kereskedelmi karán a nemzetközi kapcsolatok szakon folytatta tanulmányait, ahol 1984-ben szerzett diplomát. A diploma megszerzése után dolgozott többek között a Külügyminisztériumban, a Nemzeti Kapcsolatok Intézetében, a párizsi magyar nagykövetség kulturális részlegénél, számítástechnikai rt.-nél volt kereskedelmi igazgató, majd 2002-ben a Párizsi Magyar Intézet gazdasági igazgatója lett.

Tiszavasvárival a kapcsolata sohasem szakadt meg, hiszen a városban éltek szülei, testvérei. Tulajdonképpen a sok költözés miatt Tiszavasvári maradt a biztos pont életében, amit az is jelez, hogy nyaralót épített a városban, s itt töltötte a nyári hónapokat. A hazalátogatások során mondogatták a barátok, hogy induljon el a polgármesteri tisztségért, s végül igent mondott.

– Párizs mindig Párizs marad, szép része az életemnek, azonban Tiszavasváriban új kihívások várnak rám. Az emberek bíznak bennem, számítanak rám, eredményeket várnak tőlem, s ez nagyon jól esik – mondta Rozgonyi Attila, aki legfőképpen a munkahelyteremtés területén szeretne előbbre lépni. Vallja, hogy olyan körülményeket kell teremteni, hogy a vállalkozók a városban telepedjenek le, ugyanakkor a helyi vállalkozásokat is meg kell erősíteni.   

A jelentős létszámú roma kisebbség helyzetén is szeretne változtatni, felkelteni az ország figyelmét, hogy nincs idő várni, valamit tenni kell.

Két gyermeke van. A 21 éves Lilla a Budapesti Gazdasági Főiskolán tanul, a 16 éves Attila középiskolás Aszódon. Rozgonyi Attila számára a kikapcsolódást a sport jelenti: pingpongozik, teniszezik, no meg ha úgy adódik, akkor szaunázik is. Reméli, hogy ez utóbbira a 4 éves ciklus végére Tiszavasváriban is lesz lehetősége.

– M. Magyar László –
hirdetés