Új polgármesterek a Nyírségben

Bán György
Bán György
Tiszadob – Egy helyi vállalkozó, Bán György lett Tiszadob új polgármestere az október 1-jei helyhatósági választás során.

Tiszadobon született, utána viszont Nyíregyházán élt. Sok időt töltött azonban a községben a nagyszüleinél, jól ismerte a mezőgazdasági munkálatokat, így természetes volt a számára, hogy az általános iskola után Nyíregyházán a mezőgazdasági szakközépsikolában, aztán pedig Gödöllőn az agráregyetemen tanul tovább. A diploma megszerzését követően a tiszadobi termelőszövetkezetben gyakornokként kezdett dolgozni, aztán ott maradt szülőfalujában.

Polgármesterré választásáig vállalkozásait irányította. A település közéletében a korábbi években is részt vett, hiszen 1990 óta minden helyhatósági választás alkalmával megválasztották képviselőnek a település lakói.

Több alkalommal is felkérték, induljon a polgármesteri székért is, azonban eddig a vállalkozásai miatt nemet mondott. Az idén is megkeresték ezzel a kéréssel, s az utolsó pillanatban vállalta a jelölést, mivel úgy érezte: nemcsak vállalkozóként tud segíteni a településnek, hanem polgármesterként is.

Idős napjaiban is a településen szeretne élni, s nem mindegy számára, milyen is a község. Tervei között szerepel a munkahelyteremtés, a közrend, közbiztonság javítása, a polgárőrség újraindítása, a 12 osztályos iskola megvalósítása.

Három fia van. György és Győző már családot alapítottak, Gábor most ötödéves egyetemista. Két unoka, a 8 éves Barbara és a 7 éves Dávid színesíti a nagypapa mindennapjait. Bár ritkán rendelkezik szabadidővel Bán György, a család mellett az igazi kikapcsolódást az olvasás és a vadászat jelenti.

– M. Magyar László –
hirdetés