Új városrész épül

Új városrész épül
Szerda délelőtt tették le a miskolci Bazártömb helyén épülő Széchenyi-negyed alapkövét. Az ünnepélyen részt vett Káli Sándor, Miskolc polgármestere, dr. Simon Gábor, a terület önkormányzati biztosa és Elly Sosinsky, a beruházó cég, az MBF Kft. igazgatója.

Káli Sándor és Elly Sosinsky írta alá azt a dokumentumot, amelyet az épületek látványtervét tartalmazó CD-vel  falaztak be az alapkővel együtt.

Ezzel elkezdődik a város új negyedének építése, mellyel – Simon Gábor fogalmazott így – megszűnik a belváros egy főutcássá lenni. Az építkezés a Régiposta utca felől indul, az első blokk még az éven elkészül, s mivel a lakások több mint felét előjegyezték, (ez volt az előfeltétele az építkezés folytatásának) elkezdődhet a második blokk építéséhez szükséges engedélyeztetés is. A Széchenyi-negyedben egy parkolóház is épül majd, az építkezés – az engedélyek függvényében – várhatóan még az évben megkezdődik.

Az épületek

Az első épület beépített alapterülete 3034 négyzetméter lesz, 40 lakás és 8 üzlet kap benne helyet. Az ingatlanok értékesítése már elkezdődött. A második épület tervei már a tervtanács elé kerültek. (Az értékesítésről a Széchenyi u. 61. sz. alatti irodában kapható felvilágosítás.)

A parkolóház

A parkolóház 300 férőhelyes lesz, földszint és négy emelet kialakításával, mindez 9300 négyzetméteren. Szintenként 60 gépkocsi fér majd el, az épületben 30 parkolóhelyet alakítanak ki a mozgáskorlátozottak számára.

HM
hirdetés