Újabb bajnoki aranyak

A napokban Szentes adott otthont a Magyar Karate Szakszövetség knock-down szabályrendszerű magyar bajnokságának. Négy magyarországi szervezetből érkeztek versenyzők, sajnos nem túl nagy számban.

A nyíregyházi Fight Team SE  kyokushin klub két versenyzője hozta a papíformát,  mindketten 2-2 küzdelem után állhattak a dobogó tetejére. Mezősi Marina a 65 kg-ban lett sikeres miután első ellenfele 2 perc után feladta a küzdelmet.  Ezután a  döntőben 3 perc küzdelem után hirdették ki győztesnek.

Szövetes Vera először egy fejrúgással majd egy combos fél ponttal nyitott és nyert így ipponnal. A döntőben is irányítva meggyőző technikai-fizikai fölénnyel küzdött a szintén a szervezetünkben versenyző Zatykó Zita ellen és ko-közeli helyzetbe sikerült hoznia ellenfelét erőteljes combrúgásaival, de az első küzdőidő után a bírók kihirdették győztesnek.

– Felkészülési versenyen vannak túl a lányok nem voltak erős formában de gyakorlásnak mindenképpen jól jöttek ezek a küzdelmek, elsősorban azért mert ismeretlen versenyzőkkel is tudtak küzdeni.

Lemérhető volt a mögöttünk hagyott alapozó időszak eredményei de a hiányosságai is és így a következő hónapi versenyre lehet módosítani az edzésükön-vélekedett Bencze Antal, a nyíregyházi klub vezetője, a kyokushin válogatott szövetségi kapitánya.

– Mán László –
hirdetés