Újabb buszt gyújtottak fel

Újabb buszt gyújtottak fel Franciaországban
Újabb buszt gyújtottak fel Franciaországban
Párizs – Újabb, egy nap alatt már a második autóbuszt gyújtották fel ismeretlenek pénteken késő este Párizs egyik külvárosában az egy évvel ezelőtti zavargások évfordulóján – közölte a RATP francia tömegközlekedési vállalat.

A buszt Párizs Blanc-Mesnil (blanmesznil) nevű külvárosi részén tartóztatta fel egy álarcos férfi, akihez később még tizen csatlakoztak. A társaság betörte a busz ablakait, ezután felgyújtották a járművet. Az autóbusz vezetője és az utasok sértetlenül úszták meg az incidenst.

Tavaly az robbantotta ki a zavargásokat Párizsban, hogy október 27-én két tizenéves fiú – a randalírozók szerint a rendőrök elől menekülve – átmászott egy transzformátor kerítésén, véletlenül hozzáértek egy magasfeszültségű vezetékhez és az áram agyonütötte mindkettőjüket.

A rendőrök szerint szerencsétlen baleset volt, a környékbeli fiatalok szerint viszont halálba kergették a társaikat. A francia fővárosban három héten át tartottak az összecsapások éjszakánként a fiatal bevándorók és a rendőrök között. A zavargásokban 10 ezer autót és 300 épületet gyújtottak fel Franciaországban.
hirdetés