Újabb fideszes javaslatok kerülhetnek napirendre a parlamentben

A kormánypárti többség nem zárkózik el attól, hogy a Országgyűlés valamikor több fideszes indítványt is megtárgyaljon. Napirendre kerülhet például az a javaslat, amely szerint nemcsak a képviselők vagyonnyilatkozatát, hanem adóbevallásaikat is nyilvánossá tennék.

Arra is van esély a hétfői parlamenti szavazás után, hogy a következő hetekben az Országgyűlés, a Fidesz indítványára tárgyal a vagyonnyilatkozat tételére kötelezettek körének szélesítéséről. Tehát arról, hogy ne csak a képviselők, hanem állami többségű vállalatvezetők is kötelesek legyenek vagyonnyilatkozatot tenni.

Ugyancsak támogatta a kormánypárti többség, hogy valamikor vitassa meg a parlament azt a javaslatot, amely szerint a képviselők vagyonnyilatkozatukban kötelesek lennének feltüntetni, ha állami vagy uniós támogatásban részesültek.

Egyöntetűen elvetette viszont a kormányoldal azt a fideszes indítványt, amely a Nemzeti Fejlesztési Kabinet és a fejlesztéspolitikáért felelős kormánybiztos ellenőrzésére országgyűlési bizottságot hozna létre.További hírek a Magyarország kategóriából

Sporthírek


hirdetés