Újabb gázáremelés az év végén?

Nemcsak augusztusban emelkedik a gáz ára 30 százalékkal, hanem novemberben is lesz egy 30 százalékos drágulás – írja a portfolio.hu internetes oldal a pénzügyminiszterre hivatkozva. Veres János szombat délután elemzőkkel találkozott a Pénzügyminisztériumban, a portál szerint ott beszélt az újabb emelésről.

A beszélgetésen a pénzügyminiszter állítólag egy harmadik emelésről is szólt, amellyel 2007 első felére csaknem 94 százalékkal növekszik majd a gáz ára a mostanihoz képest.

A Független Hírügynökség információi szerint 10 elemző vett részt a beszélgetésen, köztük a Raiffeisen Bank vezető elemzője. Török Zoltán a Független Hírügynökségnek azt mondta: úgy emlékszik, hogy Veres János egy második gázáremelésről beszélt csak, amely szintén 30 százalékos lesz, a jövő év elejétől. Pontos döntés azonban még nincs róla, és az sem biztos, hogy egyszerre hajtják végre – tette hozzá.

Ugyanezt erősítette meg a Független Hírügynökségnek a Takarékbank Rt. elemzője. Suppan Gergely is úgy emlékszik, hogy Veres János egy második gázáremelésről beszélt még, amely szintén 30 százalékos lenne 2007 elején, pontos döntés viszont még nincs róla. A pénzügyminiszter egyébként a beszélgetésen elismerte, hogy összesen 94 százalékos emelésre lenne szükség ahhoz, hogy a magyarországi gázárak elérjék a világpiaci szintet – mondta még az elemző.

A Független Hírügynökség szombat este háromnegyed hétig nem érte el Veres János pénzügyminisztert. Pichler Ferenc, a tárca szóvivője sem vette fel a telefont.
hirdetés