Jánkmajtis elérte célját, bajnokként harcolta ki a feljutást

A Jánkmajtis egyetlen vereséget szenvedve érdemelte ki a bajnoki címet
A Jánkmajtis egyetlen vereséget szenvedve érdemelte ki a bajnoki címet - © Fotó: tudósítónktól
Jánkmajtis – Talán a régi szép időket idézik meg ismét Jánkmajtison, amikor a futballcsapatot a megyei első osztályban rettegték az ellenfelek. Azóta sok víz lefolyt a Szamoson, miközben sokáig csak vegetált, vagy még azt sem a helyi egylet.

De spongyát a múltra. Annál is inkább, mivel a jelen fényes lehet, legalábbis vasárnap óta mindenképp. A harmadosztály Szamos-csoportjában ugyanis nem akadt jobb a Jánkmajtisnál, amely bár méltó riválisra akadt, három pont előnnyel kaparintotta meg a bajnoki címet – a szintén nagyot domborító Penyige előtt.

– Álszerénység lenne tagadni, azzal a céllal indultunk, hogy megnyerjük a bajnokságot, ennek érdekében erősítettünk egy éve – közölte nemes egyszerűséggel Szabó „Sutyi” István, a Jánkmajtis edzője. – Senkit meg nem bántva, tulajdonképpen egy ellenfelünk volt, a Penyige, amely viszont végig ott volt a nyakunkon, annyira, hogy nem lehetett hibázni. Hellyel-közzel az történt, amit reméltünk, ugyanakkor sokszor az ellenfelek mellett önmagunkkal is meg kellett küzdeni. A sok jó képességű játékost nehéz volt úgy összetartani, hogy mindenki alárendelje magát a csapat érdeknek. Amikor három fordulóval a vége előtt Penyigén kikaptunk, onnantól nem fért bele egy botlás sem, a társaság pedig megoldotta ezt a szituációt.

Noha a jánkmajtisi együttes nyilván nem csupán a száznyolc (!) gólig jutott Balás Gergelyről, illetve a harmincöt találatot jegyző karmesterről, Costea Petruból áll, kétségtelen, ilyen kvalitású futballistákat nem lehet csak úgy leakasztani a fogasról. Mindazonáltal a frontemberek megtartása kulcsa lehet a sikeres folytatásnak,

– Mindenképpen indulunk a megyei másodosztályban – nyomatékosította mindenekelőtt Szabó István. – Az, hogy milyen személyi változások lesznek a játékoskeretben, az még a jövő zenéje. A héten sok dolgot tisztázni kell, az biztos, hosszabb távon gondolkodunk, aztán meglátjuk, hogy idő kereke miként forog.

KM-KT

Címkék: ,hirdetés