Járjon a Rákóczi család nyomdokaiban és barangolja be velünk a Zemplént!

A Zemplén Kalandpark ülőszékes libegője
A Zemplén Kalandpark ülőszékes libegője
Nyíregyháza – Fedezze fel a szomszédos megye történelmi vidékeit!

Első állomásunk Sárospatak. A pataki vár hazánk legjelentősebb épen maradt, késő reneszánsz épületegyüttese, egyben az ország legnagyobb Rákóczi-kultuszhelye. Tárlatvezetéssel megtekintjük az 1534–1537 között épült, ötszintes Vörös-tornyot, illetve a Rákócziak dicső kora kiállítást is, mely a magyar történelemben oly jelentős szerepet betöltő Rákóczi családról ad áttekintést.

Természeti csoda

Utunkat a Sárospatak közelében található, kedvelt túrázó- és kirándulóhelyre, a Megyer-hegyi Tengerszemhez folytatjuk. Közel egy kilométeres séta vár ránk, néhol erős emelkedővel, de megéri nekivágni: az egykori malomkőbánya egyedülálló látványosság, 2011-ben elnyerte az ország legszebb természeti csodájának járó címet. Régen itt bányászták a gabonaőrlők és érczúzók malomköveit. A hajdani bányaudvart csapadékvíz töltötte fel, és lélegzetelállítóan szép tó keletkezett a helyén, melyet hatalmas – néhol hetvenméteres – sziklafalak vesznek körül.

Pazar panoráma

A napot a sátoraljaújhelyi Zemplén Kalandparkban zárjuk. Itt Magyarország ­leghosszabb ülőszékes libegőjét próbáljuk ki. A felső állomásnál egy többszintes, újonnan épült kilátóból megcsodáljuk Zemplén fővárosát, Sátoraljaújhelyet és a környező vidéket. Tartson velünk Ön is!

Amit a kirándulásról tudni érdemes

Időpont: május 7., szombat

Részvételi díj: 8490 forint/fő

Indulás: a kora reggeli órákban Nyíregyházáról

Foglalási és fizetési határidő: április 29., péntek

A tájékoztatás nem teljes körű! Jelentkezés és további információ a szervező elérhetőségein!

Szervező: Expert-Holiday Utazási Iroda, 3525 Miskolc, Kazinczy u. 3., telefonszám: 46/780-450 (hétfőtől péntekig 9.30 és 18 között hívható); bankszámlaszám: 10918001-00000117-51320000, e-mail cím: info@expertholiday.hu; www.megbizhatoutak.hu.

Eng. szám: U-001257, adószám: 23314823-2-05.

A részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazás, valamint a belépők költségét (Sárospatak Rákóczi- vár: Vörös-torony és Rákócziak dicső kora kiállítás; a sátoraljaújhelyi Zemplén Kalandparkban retúr libegő); és a csoportkísérő díját.

Nem tartalmaz utasbiztosítást.
hirdetés