Játékbörze a karácsony jegyében

Játékbörze a karácsony jegyében
Nyíregyháza – Az eladni és a vásárolni vágyókat is várják a bujtosi csarnokban. Közeledik a szeretet ünnepe, melyre a családok egyre kevesebbet tudnak költeni, nem egy helyen pedig ajándékok nélkül telik majd a karácsony. Nekik segít az a jótékonysági karácsonyi játékbörze, melynek december 9-én a Bujtosi Szabadidő Csarnok ad otthont.

Azoknak, akik ajándékkészítéssel foglalkoznak és szeretnék termékeiket eladni karácsony előtt, ez kitűnő lehetőség, de a szervezők azokat is várják, akik felesleges bébi és gyermek játékaikat szeretnék értékesíteni, de természetesen mindenkire számítanak, aki a lehető legkedvezőbb áron szeretne ajándékot vásárolni.  A börze napján 9–14 óra között karácsonyi adományokat is fogadnak a szervezők, az összegyűlt ajándékokat a bántalmazott gyermekek és anyák számára átmeneti menedéket nyújtó Oltalom Anyaóvóba juttatják el. Az adomány lehet játék, mesekönyv, szaloncukor, gyermek és női ruhanemű, lakástextília, papír-írószer, készségfejlesztő-foglalkoztató füzet, megunt karácsonyfadísz.

Karácsonyi adományról lévén szó, kérnek mindenkit, hogy adományaikat becsomagolva adják le, a dobozokat pedig érdemes felcímkézni attól függően, hogy mi van bennük: ruha, játék, édesség vagy karácsonyfadísz.  Egy becsületkasszát is elhelyeznek a bejárat mellett, az ebben összegyűlt pénzből az anyaóvónak karácsonyfát és égősort vásárolnak – ezek beszerzése minden évben gondot okoz. Karácsonyfa díszeket a börzén is lehet készíteni a kreatív sarokban, az emeleten, az elkészült díszeket az adományokkal együtt adják majd át a szervezők, akik a gyermekeket ingyenes karácsonyi kreatív foglalkozással várják. 

December 9.
Nyíregyháza, bujtosi csarnok
Asztaljegyváltás: 30/611-5447-es számon.
A belépés a látogatóknak ingyenes.
Jelentkezzen és foglaljon asztalt:
– akinek van olyan felesleges, jó állapotban lévő játéka, könyve, játszószőnyege, babahintája, ami másoknak nagy örömet szerezhet a fa alatt
– akinek van kézzel készített karácsonyi ajándéka (ékszer, karácsonyfadísz, díszdoboz, dekoráció, lakástextil, stb…)
– van felesleges téli sportfelszerelése (szánkó, síléc, korcsolya, stb.)
– aki olyan hálózat tagja, amelynél karácsonyi termék akciók vannak
hirdetés