Játékos tanulással a Földért

Ladányi András, Erneszt Attila és Makara György a feladattal ismerkedik Fehér Anna segítségével
Ladányi András, Erneszt Attila és Makara György a feladattal ismerkedik Fehér Anna segítségével - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Érdekesen, gyakorlatiasan tanítanak az „energiakövetek”.

Fehér Anna „energiakövet”, az ELTE földrajz-latin tanárszakos hallgatója, péntek délelőtt a Nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskola Petőfi Sándor Tagintézményében a 7. b osztályban tartott kísérletekkel gazdagított földrajzórát. A tanulók csoportbontásban dolgoztak: hulladékot szelektáltak, lemérhették egy rezsó és vízforraló energiafogyasztását, valamint megismerkedhettek a hőszigetelés hatékonyságával. Tanultak, játszottak miközben új ismereteket sajátítottak el, a jó hangulatú órán mindenki érdeklődő és aktív volt.

Játékos kísérletek

A diákok gondolkodásra sarkalló feladatokat kaptak, a 45 percet problémamegoldási javaslatokkal zárták. Fehér Anna egyike azoknak a leendő tanároknak, akik a hagyományostól elszakadva gyakorlati feladatokkal tarkítottan tartják az órákat. A gyakorlatorientált oktatás fontosságát felismerte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal is, és meghirdette „Energiakövet” programját egyetemisták számára: a nyertesek rendhagyó tanórákon mutatják be közép- és általános iskolás diákoknak, hogyan lehetnek energiatudatosabbak a hétköznapokban.

KM
hirdetés