Javítják Miskolcon az alsó világ őrét

Akt.:
A mű az önkormányzat által meghirdetett Fesd a várost színesebbre pályázat keretében készült
A mű az önkormányzat által meghirdetett Fesd a várost színesebbre pályázat keretében készült - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – Megsérült, de rövidesen kijavítják az aluljáróra festett alkotást.

Több darab is lehullott a Fazekas Utcai Általános Iskola előtti aluljáró bejáratára felfestett alkotásból. Gregovszki Gábor Az alsó világ őrzője című falfestményét szeptemberben adták át.

Foghíjas az alkotás

A problémáról tudnak a kivitelezésben oroszlánrészt vállaló Miskolci SzC Fazola Henrik Építőipari és Művészeti Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában is. Mokrai Attila igazgató lapunknak azt mondta, amint az időjárás megengedi, javítják.

– Gregovszki Gábor az egyik elődintézményünk, az „Eötvös” tanulója volt, én pedig intézményvezetőként benne voltam a pályázat zsűrijében – részletezte. – Mikor kiderült, hogy ez a festmény megvalósulhat, felajánlottuk, hogy a fazolás építő, festő és a művészeti festő tanulóinkkal együtt szívesen részt veszünk a falfelület előkészítésében és a festésben is. Sajnos, amint az időjárás téliesre fordult, jelentkeztek az első hibák a falfelületen, mostanra pedig foghíjas az alkotás.

Szívügyük, kijavítják

Mokrai Attila hozzátette, az alkotóval egyetértésben úgy döntöttek, hogy mielőbb helyreállítják a művet.

– A megoldás az, hogyha először megkeressük a falomlás okát, ezzel kapcsolatban az önkormányzattal és cégeivel egyeztetünk. Ezt követően pedig Gábor közreműködésével remélhetően néhány héten belül ismét felfestjük a művet – tette hozzá.

ÉM-TÁ


Miskolci aluljáró
Miskolc - Országszerte száznál is több forgalmas aluljáró rendbetételét végzi el a MÁV a nyár elejéig. Az év végén befejeződött első fázisban mintegy negyven aluljáró járófelületeinek tisztítását, a fal- és mennyezetfelületek graffiti mentesítését és mosását, illetve tisztasági festését végezték ...

A Vörösmarty utcai aluljáró hosszú évek óta nagyon rossz állapotban van
Miskolc - Egy rendészeti ellen­őrző pont olvasónk szerint segíthetne a közbiztonságon. A Vörösmarty lakótelepen lévő aluljáró eredeti funkcióját tekintve biztonságos közlekedési útvonalat jelentett a lakótelepen élő, többségében idős embereknek a túloldalon lévő COOP áruház, illetve az egész belv...
hirdetés