Javítóintézetbe kerül a 13 éves kántorjánosi késelő

Javítóintézetbe kerül a 13 éves kántorjánosi késelő
© Fotók: police.hu
Nyíregyháza, Kántorjánosi – Életveszélyt okozó testi sértés miatt 2 év 4 hónap javítóintézeti nevelésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék R. Cs. N. vádlottat, aki tavaly szeptember 11-én este szóváltásba keveredett egyik ismerősével, a későbbi sértettel.

Vitájuk során a fiatalkorú fiú bántalmazta is őt. A ­vádlott ezen feldühödve hazament, magához vett egy kést, amit a ruhája ujjába rejtett, és visszament, hogy megkeresse haragosát. Odaérve látta, hogy a fiú a helyi söröző előtt beszélget egy ismerősével. Megvárta, míg az ismerős elmegy, majd odahívta magához a sértettet, és őt a nála lévő késsel nagy erővel, egyszer hasba szúrta, majd a helyszínről elfutott, menet közben pedig a kést eldobta.

A sértettnek a szúrt sérülés ellenére sikerült hazajutnia, ahol mentőt hívtak hozzá. Életveszélyes állapotban került kórházba, az életét a gyors orvosi beavatkozás mentette meg.

A bíróság megállapította, hogy a 13 éves vádlott a büntetőjogi felelősségre vonáshoz szükséges belátási és beszámítási képességgel rendelkezik, a büntetés kiszabása során ugyanakkor enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy a sértett a vádlottat korábban többször bántalmazta, és azt, hogy a fiú a bűncselekmény elkövetését beismerte, mi több, megbánta.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért, a vádlott, védője és törvényes képviselője enyhítésért fellebbezett – tájékoztatta lapunkat Sterné dr. Deák Andrea, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője.

KM


Kántorjánosi - Megalázták és folyamatosan terrorizálták. Ezt állítja, annak a 13 éves fúnak az anyja, akit emberölési kísérlettel gyanúsít a rendőrség. A gyerek múlt hétfőn hasba szúrta 17 éves ismerősét Kántorjánosiban a gyanú szerint. Édesanyja azt mondta, gyermekét hónapok óta rendszeresen bántal...
Kántorjánosi - A 13 éves fiatal megveréséről most édesanyja tett közzé egy megdöbbentő vi­deót. A Blikk által feltöltött videón jól látszik, ahogy a kamaszt perceken keresztül ütlegeli a későbbi áldozat miközben a többi fiatal nevetgél és videóra veszi az eseményeket. Az előzmények ellenére a fi...
Kántorjánosi - A rendőrök a feltételezett elkövetőt rövid időn belül elfogták és bűnügyi őrizetbe vették. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 13 éves kántorjánosi fiú ellen. ...
hirdetés