Javult a levegő Nyíregyházán

Illusztráció
Illusztráció
Nyíregyháza – A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Nyíregyházi Járási Hivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályának ügyelete tájékoztatása szerint 2018.11.14-én Nyíregyházán a levegőminőség javult, és a szálló por (PM10) légköri koncentrációjának 24 órás átlagértéke a Széna téri mérőállomáson szerdán a tájékoztatási küszöbérték alá csökkent.

Napi átlagértéke Széna tér mérőállomáson:

November 12-én 83,2 µg/m3 ,

November 13-án 108,1 µg/m3

November 14-én 46,7 µg/m3 volt.

Az élénk északkeleti szél napközben jó levegőminőséget okoz, azonban az éjszakai feldúsulásoknak köszönhetően a légszennyező anyagok (főként a PM10) mennyiségének stagnálása vagy bizonytalan mértékű emelkedésére számíthatunk egészen vasárnapig, amikor viszont egy újabb, erős front érkezhet, amely ismét javíthat a levegőminőségen.

Mellékeltem a Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztály lakossági tájékoztató levelét, valamint az Országos Meteorológiai Szolgálat időjárás-előrejelzését. Az Országos Légszennyezettségi Mérőhálózat honlapján, illetve a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztály honlapján tájékozódhatnak az aktuális levegőminőségi adatokról.

– Nyíregyháza MJV Sajtószolgálata –
hirdetés