Jegelték a doppingot

Rich Chernomaz
Rich Chernomaz - © Fotó: olimpia.hu
Miután szertefoszlottak a hokiválogatott kósza feljutási álmai, Rich Chernomaz szövetségi kapitánynak le is út, fel is út. A bizonyítvány magyarázásánál névsorolvasást tartottak: csak a bennfentesek tudták, hogy a krakkói hősök egyike pontosan mi miatt volt kénytelen kihagyni a divízió I/A világbajnokságot. Ladányi Tóth Lajos jegyzete.

Szerdán emelkedett jogerőre a Nemzeti Doppingellenes Szervezet doppingbizottságának határozata, mely szerint doppingvétséget követett el, ezért 6 hónapra eltiltották. Öröm az ürömben, hogy az eltiltás órája nem mostantól ketyeg, hanem a felfüggesztéstől. A játékostól még január elején vettek mintát a Magyar Antidopping Csoport szakemberei, abból derült ki, hogy tiltott szert fogyasztott.

A „Puha vagy, Sofi!” rigmus helyébe a sopánkodás és a hümmögés lépett, ő pedig a plexin kívül találta magát. Mivel az eltiltás hatálya augusztus 15-én szűnik meg, tulajdonképpen elég olcsón megúszta. Az elmarasztaló bejelentésnek jelen helyzetben örülhet is, hiszen okulva belőle új erőre kaphat a székely hokis, és ha beindul, ismét csak bottal üthetik a nyomát. Bízzunk abban, hogy a jövőben a sikerek doppingolják majd!

– Ladányi Tóth Lajos –
hirdetés