Jeges csemegék, klimatizált barlang hűsíti a Nyíregyházi Állatpark lakóit

Maci fagyi enyhíti a hőséget a Nyíregyházi Állatparkban
Maci fagyi enyhíti a hőséget a Nyíregyházi Állatparkban - © fotó: KM-archív
Nyíregyháza, 2015. július 23., csütörtök (MTI) – A csaknem harminc hektáros tölgyerdő árnyékos helyei, jeges finomságok és többek között klimatizált barlang segít elviselni a napok óta tartó hőséget a Nyíregyházi Állatpark lakóinak.

Révészné Petró Zsuzsa, a park sajtóreferense csütörtökön az MTI érdeklődésére elmondta, hogy a sóstógyógyfürdői látványosság meleg elleni legnagyobb “fegyverét” a területén lévő Sóstói-erdő jelenti, amelynek magas fái alatt találnak menedéket az állatok. A gondozók emellett naponta többször ellenőrzik az itatókat és az abban lévő víz mennyiségét.

A park rendelkezik dagonyázó helyekkel és vizes medencékkel is, előbbit különösen a vastagbőrűek kedvelik, mivel a sár védelmet nyújt a napsugarak és az élősködők ellen – tette hozzá a sajtóreferens.
A főemlősöket jeges csemegékkel kínálják, az elefántokat naponta többször tömlőből locsolják meg, emellett külön figyelmet fordítanak az Ócenárium akváriumainak vízhőmérsékleteire, egyes hajfajták ugyanis érzékenyek a víz túlmelegedésére.

A jegesmedvéknek klimatizált barlangjuk van, de a gondozók tapasztalatai szerint a medvéknek nem okoz nagyobb gondot a meleg, mivel – eleve parkban született állatként – ezt szokták meg.

Az állatok ekkora melegben reggeltől délelőtt tizenegy óráig és délután négy órától aktívabbak, célszerűbb tehát ezt az időszakot kihasználni az állatpark meglátogatására.

– MTI –
hirdetés