Nyíregyháza

2020.08.19. 19:53

Útjára indult a VIDOR Fesztivál

A fesztiválozók több száz kiváló program közül válogathatnak.

Fotó: Sipeki Peter +36(20)958-9928

Az idei VIDOR sok szempontból különleges: egyrészt azért, mert a Kossuth téren nem lehet koncerteket tartani, másrészt azért is, mert megszakadt egy hosszú évek óta tartó hagyomány, a megnyitón ugyanis a lufik nem az égen, hanem a földön maradva alkották meg a fesztivál nevét.

A szerdai megnyitó sem volt szokványos, és nemcsak amiatt, mert nem követte nagyszínpadi produkció, de azért is, mert szakadó esőben tartották. Ennek megfelelően a meghívott vendégek igyekeztek tömören fogalmazni.

Befogadó város

A kultúráért felelős államtitkár, Fekete Péter ennek jegyében harmonikaszóval indította útjára a 11 napon át tartó programsorozatot – az 1937-ben készült hangszert a Cirkuszmúzeumból hozta el a megnyitóra.

– Örülök, hogy Nyíregyháza ennyire befogadó város – mondta dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, és hozzátette: közös felelősségünk, hogy a kultúra hagyományait továbbadjuk a fiataloknak, erre pedig kiváló lehetőség a fesztivál.

Ez egy nehéz év, és ilyenkor két dolgot nem szabad elveszítenünk: a lélekjelenlétünket és a humorunkat

– így fogalmazott dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere, és azt mondta, bízik abban, hogy az elkövetkező 11 napban a nevetésé lesz a főszerep.

Szintet lépett a fesztivál

Bige László, a Bige Holding Csoport elnök-vezérigazgatója azt mondta, nagy megtiszteltetés, hogy az elmúlt öt évben fő támogatóként hozzájárulhatott ahhoz, hogy a fesztivál mindenki örömére sokat fejlődhetett.

Ezt emelte ki Kirják Róbert is: a Móricz Zsigmond Színház igazgatója megköszönte azt a sok támogatást, amelynek köszönhetően a VIDOR szintet léphetett és amelynek eredményeként olyan előadók érkezhettek a fesztiválra, akiket korábban nem tudtak volna Nyíregyházára hívni. – Remélem, mindenki megtalálja a neki tetsző programot, s ha így lesz, a VIDOR elérte a célját – tette hozzá az igazgató.

Gratulálok ahhoz, hogy Nyíregyháza a magyar színházi élet fővárosa lett

– mondta a megnyitón Koltai Róbert, a színházi versenyprogram zsűrielnöke, utalva arra, hogy az idén elmaradt a POSZT.

– Korábban sokat jártam a fesztiválon, és nagyon jó emlékeim vannak Nyíregyházáról. Remek találkozások, kiváló előadások jutnak eszembe, és bár most nem a színpadon állok majd, bízom benne, hogy az idei VIDOR is hasonló élményeket tartogat majd – mondta a Jászai-díjas színművész.

SZA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában