Jégkorong Négy Nemzet Torna – Tartalékos fehéroroszok ellen nyert a magyar válogatott

Budapest/Bled – A magyar jégkorong-válogatott háromszor egyenlített, végül fordított és 5-3-ra nyert a tartalékos fehérorosz együttes ellen a bledi felkészülési torna pénteki játéknapján.

Eredmény (a magyar szövetség honlapjáról):
Négy Nemzet Torna:

Magyarország-Fehéroroszország 5-3 (0-1, 2-1, 3-1)

a magyar gólszerzők: Terbócs (23.), Becze (35.), Kiss P. (46.), Németh (49.), Láday (52.)

A vb-rivális fehérorosz válogatottal legutóbb a decemberi, norvégiai tornán mérkőzött meg Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány együttese, és akkor súlyos, 8-1-es vereséget szenvedett. Ezúttal erősen tartalékosan érkeztek a fehéroroszok, mivel az erősebb keretük Szlovákiában szerepel. Az élvonalbeli Dinamo Mologyecsno játékosai alkotta fehérorosz nemzeti csapat szerzett vezetést a nyitó felvonásban, a második játékrészben előbb a MAC-os Terbócs István, majd pedig Becze Tihamér egyenlített. A Sport Club Csíkszereda korábbi román válogatott csatára negyedik mérkőzésén viselte a magyar színeket, s első gólját szerezte.

A döntés a záró húsz percre maradt, itt az újabb belorusz találatra a Fehérvári Titánok debütáló csatára, Kiss Patrik felelt, majd a debreceni Németh Attila már a vezetést szerezte meg a magyar válogatottnak. Az 5-3-as végeredményt Láday Tamás, a Fehérvár AV19 hátvédje állította be.

A válogatott az asztanai divízió I/A-s világbajnokságra készül, amelyen április 29. és május 5. között a házigazda kazah és a fehérorosz válogatott mellett a szlovén, a dél-koreai és a litván csapat lesz az ellenfele. Az első két helyezett szerepelhet majd a 2020-as, svájci elit vb-n, az utolsó pedig kiesik a divízió I/B-be.

A magyar válogatott mérkőzései:
csütörtökön játszották:
Szlovénia-Magyarország 4-1 (1-0, 1-1, 2-0)

szombaton játsszák:
Magyarország-Olaszország 16.00

-MTI-
hirdetés