Jégkorong-vb – Kanada utolérheti Oroszországot

Budapest – A 2015-ben és 2016-ban is győztes kanadai válogatott visszaszerezné címét a pénteken kezdődő, Koppenhágában és Herningben sorra kerülő jégkorong-világbajnokságon.

Az észak-amerikai együttes tavaly szétlövéssel kapott ki a fináléban a svédektől. Esetleges sikerével beérhetné Oroszországot, amely a jogelőd szovjet válogatott eredményeit is figyelembe véve 27 aranyéremmel az örökrangsor élén áll.

Csoportjukból várhatóan a finnek szoríthatják meg leginkább a kanadaiakat, míg a másik csoportból a címvédő svédek mellett várhatóan az olimpiai bajnok oroszok, illetve az amerikaiak szólhatnak bele a végelszámolásba.

Újoncot is avat a dániai vb a dél-koreai együttes révén, amely tavaly Kijevben – többek között a magyar válogatottat is megelőzve – vívta ki története első A csoportos szereplését.

A csoportok győztesei a másik nyolcas negyedikjével találkoznak a negyeddöntőben, míg a másodikak a harmadikokkal játszanak keresztbe a nyolc között. A döntőt május 20-án rendezik Koppenhágában.

A vb utolsó két csapata jövőre a divízió I/A vb-n szerepel – a magyarokkal együtt -, helyüket a Budapesten feljutott brit és olasz együttes veszi át. A legjobbak 2019-es világbajnokságára Pozsonyban és Kassán kerül sor, így a házigazda Szlovákia semmiképpen nem búcsúzhat a világelittől.

A csoport (Koppenhága):

Oroszország, Svédország, Csehország, Svájc, Fehéroroszország, Szlovákia, Franciaország, Ausztria

B csoport (Herning):
Kanada, Finnország, Egyesült Államok, Németország, Norvégia, Lettország, Dánia, Koreai Köztársaság

– MTI –További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés