kézilabda

2019.06.20. 15:18

Parádés győzelmek, bosszantó vereségek

Felújítási munkák miatt Hajdúdorogon készültek fel a bajnokságra.

 

A Tiszavasvári az előző idényben szoros befutó után a negyedik helyen fejezte be a bajnokságot, azonos pontszámmal az ezüstérmes Nyírbátorral és a harmadik helyen végző Kisvárdával.

– Felkészülésünket augusztus elsején kezdtük, heti négy foglalkozással, ez a verseny­időszakban háromra csökkent. Sajátságos felkészülés volt, mivel a Tiszavasvári a sportcsarnok felújítása miatt Hajdúdorogon edzettünk – kezdte értékelését Hadas Sándor, a Tiszavasvári edzője.

Minimális változás a keretben

– A vezetőség mindent megtett annak érdekében, hogy ideális körülmények között készülhessünk fel a bajnoki rajtra. A játékoskeretben minimális változás történt, Földi Istvánnak megszűnt a kettős játékengedélye, így ő visszament a DEAC-hoz, Kathi István Hajdúböszörményből, Csébi Dávid pedig Nádudvar csapatától igazolt hozzánk.

Sokat fejlődtek a fiatalok

Hadas Sándor tanítványai az ötödik helyen fejezték be az őszi szezont.

– A tavaszi teljesítményünk nem sikerült úgy, ahogyan szerettük volna. Ebben közrejátszottak az egyéni felkészülés hiányosságai, az edzéslátogatottság, pszichikai tényezők és a játékoslétszám. Év közben sérülés miatt elveszítettük mindkét irányítónkat és balátlövőnket, így nem alakulhatott ki versenyhelyzet a játékosok között.

A fehér mezes Tiszavasvári ősszel teljesített jobban

– A fiatalok közül többen igen sokat fejlődtek, bizonyítva azt, hogy helyük van a csapatban. Ennek igazán nagyon örültem. Az együttes kohéziós ereje nagy, ami a csapatstruktúra szempontjából sem elhanyagolható és bátran lehet építeni rá a jövőben – fogalmazott a Tiszavasvári mestere.

Soha nem adták fel

– A többhetes bajnoki szünetek nem tesznek jót a csapatoknak, mert a formában tartás amatőrszinten elég nehéz. Nálunk az óvott mérkőzés újrajátszása, a többhetes kihagyások is hátráltatták az ideális felkészülés menetét.

– Jöjjön néhány érdekesség a bajnokságból. Az első két helyezett csapat ellen hazai pályán elég szoros meccseket játszottunk. Az eredményesség tekintetében a bronzérmes Füzesabony ellen négy, a negyedik Nyírbátor ellen három, az ötödik és a hatodik helyezett gárdáktól egyaránt két-két pontot szereztünk. Viszont kikaptunk a mögöttünk végzett Nádudvartól idegenben, a Berettyóújfalutól és Hajdúnánástól pedig hazai pályán. Ezek az eredmények döntően befolyásolták a végső helyezésünket.

– Büszke vagyok valamennyi játékosomra, mert a mérkőzéseket soha nem adták fel, küzdöttek, hajtottak egymásért és Tiszavasváriért – zárta gondolatait Hadas Sándor.

BB


Vasvári mutatók

Végeredmény

7. 22 11 1 10 580-579 23

Őszi mutató

5. 11 6 1 3 263–260 13

Tavaszi mutató

11 5 – 7 317-319 10

Hazai pályán

11 7 – 6 311-290 14

Vendégként

11 4 1 6 269-289 9

Házi góllövőlista:

83 gól: Feind Zoltán 76 gól: Nagy Ádám 74 gól: Csébi Dávid 73 gól: Benyusz Kende 62 gól: Kovács II. László 56 gól: Gazdag Richárd 36 gól: Kovács I. László 32 gól: Balázs Máté 26 gól: Deli Máté 24 gól: Kathi István 13 gól: Nácsa Gábor 12 gól: Kiss Krisztián 10 gól: Bor Márk 2 gól: Tóth Bendegúz 1 gól: Bodnár Soma

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában