Jegy nélkül vadászni sem lehet

Nem elég a puska, jegy is kell mellé
Nem elég a puska, jegy is kell mellé
Nyíregyháza – A vadászjegyet nem váltó vadászok nevét át kell adni a rendőrkapitányságoknak.

„Nemsokára lejár a vadászjegy, ami nélkül a magyar állampolgárok nem folytathatnak vadászatot. Arra lennék kíváncsi, hogy az erre az évre szóló vadászjegyet mikortól lehet kiváltani” – kérdezte olvasónk Fehérgyarmatról. Kérdésére Fazekas Gergely, a Vadászkamara megyei titkára a következőket válaszolta:

– A vadászjegy vadászati évre szól, ami nem azonos a naptári évvel, ugyanis március első napjától a következő év februárjának utolsó napjáig tart. Ennek értelmében február utolsó napjáig meg kell újítani minden vadásznak ezt az okmányt. Érvénytelen vadászjeggyel vadászni szabálytalan, ezért büntetés jár. A határidőig nem váltó vadászok nevét át kell adni a területileg illetékes rendőrkapitányságoknak, ahol intézkednek a fegyvertartási engedély és a vadászjegy bevonásáról. A vadászjegyet tehát évente meg kell újítania annak, aki vadászni akar.

– Az okmány érvényesítésére a megyei Vadászkamarák jogosultak. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vadászkamara már január 3-án megkezdte a vadászjegyek érvényesítését. Januárban elsősorban a vadásztársaságokat ütemeztük be, de ez nem jelenti azt, hogy másokat ne szolgálnánk ki, bár előfordulhat hosszabb várakozási idő. Egyénileg érdemesebb 9 óra előtt vagy 15 óra után jönni hozzánk.

A vadászjegy az előzetes várakozásokkal ellentétben nem drágult.

KM-MML
hirdetés