Helyi közélet

2017.05.17. 12:29

Zay-s, záhonyi és naményi sikerek a vöröskeresztes versenyeken

Mándok - Az elmúlt hét végén Mándokon rendezték meg a Magyar Vöröskereszt felmenő rendszerű versenyeinek megyei döntőjét.

Mándok - Az elmúlt hét végén Mándokon rendezték meg a Magyar Vöröskereszt felmenő rendszerű versenyeinek megyei döntőjét.

A felső-szabolcsi városban a területi versenyek közel harminc továbbjutó gyermek, ifjúsági és felnőtt csapata elsősegélynyújtásban, illetve csecsemőgondozásban mérte össze jártasságát, ügyességét. A Mándoki ÁMK színháztermében Baracsi Endre, a megyei önkormányzat alelnöke, Pekó László helyi polgármester és Gurály Edina, a humanitárius szervezet megyei igazgatója köszöntötte a versennyel egy napon és helyszínen rendezett vöröskeresztes világnapi ünnepség résztvevőit, majd dr. Pataki Piroska, a Vöröskereszt megyei elnöke méltatta ünnepi beszédében az alapító Henri Dunant és követői munkásságát, eredményeit.

Ezután kezdetét vette a mentőszolgálat, illetve a védőnői szolgálat szakmai felügyelete mellett zajlott több órás versengés, melynek végén a kategóriák győztesei az elsőség mellett jogot szereztek megyénk képviseletére az országos döntőben. A csecsemőápoló diákok versengésében a nyíregyházi Bem József Általános Iskola, illetve az ugyancsak megyeszékhelyi Zay Anna Egészségügyi Szakgimnázium triója szerezte meg az elsőséget és vehette át - a dobogós csapatokkal együtt - Dávidné Balázsi Ildikó megyei vezető védőnőtől a megérdemelt jutalmakat.

 

Az elsősegélynyújtók magas színvonalú vetélkedésében a gyermek kategóriában a vásárosnaményi Eötvös József Általános Iskola és AMI, az ifjúsági kategóriában a vásárosnaményi II. Rákóczi Ferenc Gimnázium diákjai szerezték meg az első helyet, így ők képviselik megyénket az országos döntőben. A felnőtt korcsoportban pedig a Zay Anna Egészségügyi Szakgimnázium ötfős csapatai vitték el a pálmát. Szépen teljesítettek a záhonyi Dr. Béres József Kollégium csapatai is, akik a csecsemőápolásban azonos pontszámot értek el a továbbjutott Zay-sokkal, az elsősegélynyújtók között pedig a felnőtt kategóriában a 2., az ifjúságiban a 3. helyezést szerezték meg.

- Katona Dávid -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában