A legfinomabb túrós csusza

Akt.:
Legtöbbünknek fűződik valamilyen emléke az iskolai menzákhoz. Nekem a gulyásleves és a túrós csusza pénteki kombinációja az örök érvényű kedvencem. Király Csaba írása.

Nagyjából havonta került be a rotációba, amit én mindig olyan gyermeki örömmel vártam, hogy jól nevelt konyhamalac módjára képes voltam elkérni a többiek maradékát, és nem foglalkoztatott a tény, hogy előtte a barátaim már ettek belőle. Mégis miért lehetett így?

Nem sok túró volt a csuszában, tejföl is elvétve, szalonnát pedig ritkábban talált benne az ember, mint helyesírási hibát az Észak-Magyarországban. Szóval kulináris értéke megkérdőjelezhető, mégsem tudott azóta senki olyan finomat főzni nekem. Az Ismeretlen Konyhás néni felülmúlhatatlan receptjén nosztalgiázva az jut eszembe, hogy bármennyire is szerettem a túrós csuszát, talán más is közre játszhatott az imádatban. Így 15 év távlatából elérzékenyülve gondolok az osztálytársaimra, a barátokra, akikkel együtt ebédeltünk és a túrós csusza felett annak örültünk, hogy péntek van.

Király Csaba
hirdetés