Árak és értékek

Akt.:
Mind többen döntenek úgy, hogy a MÁV helyett inkább a telekocsi szolgáltatását veszik igénybe, s mindez nem lehet véletlen. A józan ész diktálja az Oszkár választását, hiszen pontosan indul az előre megadott helyről, s az utas nincs kiszolgáltatva a Magyar Államvasutak kiszámíthatatlan menetrendjének. M. Magyar László írása.

A XXI. században ugyanis szinte hihetetlen, ugyanakkor mégis gyakori valóság, hogy a főváros és Nyíregyháza között késéssel közlekednek a vonatok. Az utas jogosan bosszankodik, hiszen a MÁV elkéri a szállítás díját, de nem teljesíti pontosan a vállalt szolgáltatását.

Miért olyan népszerű a telekocsi az idősebb korosztályok számára is? Minden bizonnyal azért, mert ez a szolgáltatás nem tesz különbséget a diák és a felnőtt között, vagyis minden utast egyformán kezel.

Lehet már akár két darab ezresért is elutazni Nyíregyházáról Budapestre telekocsival, megtakarítva így egy kisebb összeget annak, akinek a vasúton teljes árat kellene fizetnie. Igaz, az így megspórolt forintok sem lapulnak sokáig a zsebben. Elég csak bemenni egy gyógyszertárba és a gyermeknek tengervizes orrsprayt venni: többe kerül, mint maga az utazás.

– M. Magyar László –
hirdetés