Sport

2018.02.27. 14:57

Sényő: lesz meccs, de csak a jövő héten az MTK-val

Sényő - A szerdára tervezett sényői kupavisszavágót elhalasztották, egy hét múlva pótolnak.

Sényő - A szerdára tervezett sényői kupavisszavágót elhalasztották, egy hét múlva pótolnak.

Jobb esetben azt taglalnánk most, hogy a Sényő-Carnifex híresen vendégszerető vezetősége mindent megszervezett, hogy az MTK igazán jól érezze magát a Magyar Kupa-nyolcaddöntőjének visszavágóján. A szabolcsi egyesület két sátrat is fel kívánt húzni, hogy bőven elférjenek az érintettek. Hiába a szép terv, egyelőre dugába dőlt az elképzelés. A szerdai összecsapást ugyanis elhalasztották, az indok pedig aligha meglepő: a sényői pálya jelen állapotában alkalmatlan a játékra.

Már a hétfő esti telefonbeszélgetés sejtetni engedte, hogy gond lehet: Sándor Tamás a megyei első osztályú csapat trénere szerint az edzés közben úgy érezték, mint ha betonon lépkedtek volna a kőkeményre fagyott talajon.

Keddre szemernyit sem javult a helyzet, sőt, inkább rosszabbodott. A repkedő mínuszok mellett délutáni hószállingózás sem hiányzott, a gyep állapota egyértelműen sérülésveszélyessé vált. A Magyar Labdarúgó-szövetség idevonatkozó rendelkezése arról tájékoztat, hogy „Egy pálya alkalmas-e a mérkőzés megrendezésére, az adott találkozó játékvezetője dönt a mérkőzés napján – a döntés meghozatalakor nemcsak a környezeti tényezőket, de természetesen a játékosok testi épségének megóvását is szem előtt tartja. Ugyanakkor a klubok jelzése alapján – tekintettel az extrém időjárási körülményekre – a versenybizottság a két érintett klub közös kérelme esetén hozzájárulhat a mérkőzésnapon való korábbi kezdési időpont engedélyezéséhez.”

Jelen esetben ez történt, a Sényő-Carnifex és az MTK megegyezett, hogy a párharc második összecsapást március 7-án, szerdán játsszák. Mint ismert, az első meccset az MTK 4–0-ra nyerte a fővárosban.

KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!