Jegyzet: Az ördögi részletek

Jegyzet: Az ördögi részletek
Az ördög tudja miért, de meg sem lepődünk, ha olyan hírek látnak napvilágot, amelyek a hétköznapi racionalitással köszönő viszonyban sincsenek – Bednárik Mónika jegyzete.

 A minap bejelentett 3. rezsicsökkentés részletei még homályba vesznek; hogy melyik szolgáltatói szektort és mennyivel kívánják megcsapolni éppoly kérdéses, mint az, mi lesz az ára a tovább csappanó díjaknak (elbocsátás, elmaradó fejlesztések, késedelmes karbantartás). A cél ismert csak: a hazai rezsidíjak közelítsék meg az európai átlagot!

Az ördög mindig a részletekben rejlik, jelen esetben a kormányzó párt frakcióvezetőjének mondatában: az elmúlt egy év díjcsökkentése ellenére még mindig az európai átlag feletti Magyarországon az átlagos rezsiköltségek mértéke a jövedelemhez képest. Az utolsó két szóban ott van minden. Lehet utálni és kizsigerelni a multikat a profit miatt, azonban azzal, hogy a díjakat kötelezően, dafke csökkenteni kell, nem a valós problémát oldják meg, csupán felületkezelést végeznek.

Mennyivel jobban hangzana az a mondat: a magyarországi béreket akarjuk az európai átlaghoz közelíteni! S akkor senkit sem érdekelne, mi az ördögről szól majd a magyar igazsághoz tartozó utolsó lépés.

– Bednárik Mónika –
hirdetés