Egészségünkre!

By Szendrei Péter
Akt.:
Szendrei Péter
Szendrei Péter
“Azt a jövedéki törvény tavalyi megváltoztatásakor is tudni lehetett, hogy lesznek majd olyanok, akik eladják az adómentesen lepárolt pálinkájukat, ezért néhány hónappal ezelőtt megkérdeztem a helyi pénzügyőröket: találkoztak-e már olyasvalakivel az elmúlt csaknem egy esztendő alatt, aki a készpénzt többre becsüli a házi pálinkánál?” Szendrei Péter jegyzete

Akkor nemleges választ kaptam, és konstatáltam magamban, mennyire rossz véleményen vagyok honfitársaimról. Ma már látom, hogy akkor elkapkodtam a dolgot – nyár eleje volt, messze még a pálinkafőzés szezonja. Sokáig azon agyaltam, hogy én is szerzek egy lepárlót, és saját célra főzni fogom a pálinkát. Bár a törvényben engedélyezett mennyiséget még családostul se isszuk meg tán évtizedek alatt sem, úgy gondoltam, a főzet legfeljebb üzemanyagnak jó lesz, hisz a négyszáz forintos benzint hivatalosan is ki lehet váltani a némileg olcsóbb (bár adózott) etanollal. Kiderült azonban: ahogy használt étolajjal, úgy házi szesszel sem hajthatom a kocsimat, így ejtettem az ötletet.

Persze arra azért kíváncsi vagyok, hány cefreszagú öreg verda rohangál majd az utakon – mert ha meginni sok, de eladni tilos, másoknak is kipattanhat az isteni szikra az agyából.

 – ÉM- SZP –
hirdetés