Gólyák

Gólyák
Évtizedekkel ezelőtt is voltak egyetemi, főiskolai gólyatáborok, csak akkor még nem így hívták őket. Az elsőévesek lehetőséget kaptak, hogy a főiskola által szervezett építőtáborban együtt vehessenek részt. Ez majdnem olyan jó buli volt, mint a mostani gólyatáborok, azzal a különbséggel, hogy dolgoznunk kellett. Hegyi Erika jegyzete.

A nyár közepén, a kánikulában aszalódtunk a földeken, ha pedig jött egy kis felfrissülés, akkor másnap gumicsizmában dagonyáztunk ugyanott. Tulajdonképpen megdolgoztunk a szállásunkért és az ételünkért. Volt persze vidám része is a két hétnek, de azok csak munka után. Arra nem volt lehetőség, hogy magát a főiskolát megismerjük, mert az építőtábor távol volt az intézménytől, de legalább leendő csoporttársaink közül néhánnyal egy brigádban munkálkodhattunk. A mai csapatépítő tréningek korai változata lehetett ez.

A mai gólyáknak nem kell dolgozniuk, bejárják az egyetemet, megismerkednek a rektorral, a dékánnal, kirándulnak, előadásokat hallgatnak és egy-egy gyárba is elviszik őket. Aztán jönnek a mókás feladatok, mert vidámság nélkül mit sem ér az egész. Ma állítólag már vigyáznak az egyetemek, és ne megalázó feladatokkal, erőszakkal avassák a gólyákat hallgatóvá. És ez fontos, mert ez a pár nap az első élményük a felsőoktatásról.

– Hegyi Erika –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés