Gyalog, mint Máté

Akt.:
Gyalog, mint Máté
Abban a korban, mikor egy tizenéves fiatal az első emeletre is lifttel megy fel; abban a korban, mikor a diákok a testnevelés órai futás helyett az okostelefonnal a kezükben sétálgatnak; abban a korban, mikor a gyártók elektromos rollereket dobnak a piacra és ezzel párhuzamosan kezd perifériára szorulni a hagyományos, lábbal hajtott változat; abban a korban, amikor a gyerekek közt a legnagyobb sportteljesítmény az, hogy a számítógépes fociprogramon ki tudta legyőzni a Barcelonát vagy a Real Madridot; ebben a korban nekem duplán szerzett örömet Helebrandt Máté. Tarnavölgyi Gergely írása.

A Nyíregyházi Sportcentrum sportolója nagyot ment, pontosabban nagyot gyalogolt, a hatodik helyen ért célba, s a londoni világbajnokságon talán meg is világosodott: a felkelő nap országában, a 2020-as tokiói olimpián az 50 kilométeren áll majd rajthoz. Mondhatni, a hosszabbik táv áll hozzá közelebb.

Hál’ istennek nem csak a rossz, a jó hírek is hamar bejárják a világot és a világhálót: a közösségi portálokon sorra osztják meg az emberek Máté sikerét. Bízom benne, a Győzikék, a Berki Krisztiánok (nem a tornászra gondolok…) és a hozzájuk hasonló, teljesítmény nélküli celebek világában a nyíregyházi gyalogló sokak példaképévé válik.

Tarnavölgyi GergelyTovábbi hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés