Habzó száj

Bienerth Gusztáv és Gyárfás Tamás
Bienerth Gusztáv és Gyárfás Tamás - © MTI Fotó: Bruzák Noémi
A hazai rendezésű vizes vébé zárásának másnapján alig ültek el a hullámok a Duna Arénában, beindult a dominó. Sorra mondtak le az országos szövetség elnökségi tagjai, a döntésképtelenség miatt az elnök kénytelen rendkívüli közgyűlést összehívni. Ladányi Tóth Lajos jegyzete.


A korábbi honi vezető, aki a világszervezetben azóta is komoly súllyal bír, a csatabárd elásására szólított fel. Gyárfás Tamás arra kérte Bienerth Gusztávot, hogy a FINA Masters világbajnokság végéig koncentráljanak a nagyszabású eseményre, utána nyílt színen fedjék fel a kártyáikat. A regnáló potentát megjegyezte: „Arra kaptam megbízatást, hogy végleg felszámoljam a barter-korszakot, rend legyen a szövetségben és a sportágban. Közben bizonyos emberek lábára léphettem, de ez is azt mutatja, hogy jó úton járok” — méltatta saját munkáját Bienerth Gusztáv. Gyárfás Tamás, a Nemzetközi Úszó Szövetség alelnöke javasolta: „Ne üzengessünk egymásnak, a legcsekélyebb alap nélkül ne keltsük egymás rossz hírét, hiszen eközben nemcsak magunkat, hanem az úszást, netán a magyar sport egészét járatjuk le”.

Hogy hova fajul a magyar örvény, szeptember elsején, a közgyűlésen kiderül. Vajon a politikai befolyás az erősítés avagy az elengedés mellett teszi le a voksát?

Ladányi Tóth LajosSporthírek


hirdetés