Jegyzet: Joghurt a fürtök alatt

Akt.:
Jegyzet: Joghurt a fürtök alatt
© Illusztráció: tumblr
Alig van valaki az országban, aki ne szólalt volna meg az ELTE gólyatáborában megerőszakolt lány ügyében. Elmondta véleményét a miniszter, felháborodva írt közleményt az egyetem, beszéltek erről – bár inkább hallgattak volna – a legnépszerűbb rádiós műsorvezetők, szigorú nyilatkozatot tett a diákságot tömörítő szervezet. Az addigi életét örökre elveszítő lányból ürügy lett, a lényeg, hogy mindenki hangosan és sok emberhez eljutva bizonygassa: ő mennyire sajnálja! Száraz Ancsa jegyzete.

Kilóg a sorból szőke joghurtreklám-szereplőnk, aki ezt másképp gondolja. Szerinte a mai lányok megérdemlik a sorsukat, mert aki rövid szoknyát hord és nem garbót visel, azt sugallja: vele bármit meg lehet tenni. Igen, biztos van ilyen, de sem az öltözködés, sem a viselkedés nem indok e barbár tettre.

Egyébként pedig ha valaki szeret csinosan és nőiesen öltözködni, az a legtöbb esetben nem csak a másik nemnek szól. Bevalljuk: magunkért (is) tesszük. Azért, hogy ha reggel tükörbe nézünk, azt érezhessük: a lehetőségeinkhez képest kihoztuk magunkból a maximumot. Így könnyebb nekivágni az előttünk álló napnak, és ha jól csináltuk, derűs magabiztosságot sugallunk a szembejövőknek. Ezt, de ennél nem többet.

Száraz Ancsa
hirdetés