Nagyvilág

2011.01.10. 17:53

Rajtaütöttek Boszniában az egyik legnagyobb autótolvaj-hálózaton

<p>Bosznia - Több mint 30 embert vettek őrizetbe Boszniában, miután a rendőrség több városban indított razziát egy autótolvaj-hálózat felszámolására - közölték hétfőn a helyi hatóságok.</p>

A bejelentés szerint a banda eddig elfogott tagjait egyebek mellett iratok hamisításával, autók ellopásával és értékesítésével gyanúsítják.

Az ügyészség szóvivője azt mondta a boszniai állami rádiónak hétfőn, hogy az eddigi adatok szerint ez a hálózat az eddigi legnagyobb bűnszervezet az ország történetében, és az egyik legnagyobb a Balkánon.

Csak az elmúlt félévben, amíg a nyomozás végső szakasza tartott, több száz luxuskocsit loptak el - közölte az ügyészség szóvivője, aki szerint sok országban tevékenykedett a hálózat.

A szóvivő közlése szerint a boszniai rendőrség a szerb hatóságokkal együttműködve alaposan felkészült a razziákra, mert tartottak az erőszaktól. Mint mondta, több száz rendőr ütött rajta egyszerre a hálózat tagjain, több boszniai városban. A rendőrségre hivatkozva a boszniai állami rádió azt közölte, hogy a hálózathoz három banda tartozott, és mindegyiknek megvolt a maga specializált feladata.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!