Sport

2015.10.23. 13:06

Marso-NYKK - A beszélgetésen már túl vannak

Nyíregyháza - Korábbi ellenfelek és csapattársak irányítják a szombati nyíregyházi kosárlabda-bajnokin fellépőket.

Nyíregyháza - Korábbi ellenfelek és csapattársak irányítják a szombati nyíregyházi kosárlabda-bajnokin fellépőket.

Kellő önbizalommal érkezhet a szombati (kezdés ezúttal is 16 órakor a Bem-iskolában) nyíregyházi bajnokira a Falco KC férficsapata, de vajon a házigazdára ráijesztett-e a szombathelyiek Sopron (79–75), Paks (81–61) és Zalaegerszeg (78–64) elleni egymást követő három hazai győzelme?

– Úgy gondolom, hogy igen – felelte Sitku Ernő, a Marso-Nyíregyháza szakmai igazgatója. – Különösen a Paks legyőzése tűnik bravúrosnak, hiszen az Atomerőmű előzőleg azt a Szolnokot múlta felül, amely ellen láthattuk, hogy mi mire mentünk. Úgyhogy tudjuk jól, remek csapat a Falco, azt azonban nem állítanám, hogy teljesen esélytelenek vagyunk ellene, sőt, hazai környezetben igenis nyerni akarunk.

Az eddigi két otthoni fellépését, a MAFC (95–91) és a Pécsi VSK (84–78) ellen hozta a nyíregyházi csapat, idegenben viszont Kaposváron (76–87) és Szolnokon (53–95) sem termett babér a számára. Vagyis a jelek szerint a hazai szereplés lehet az erőssége a nyolc közé jutást zászlajára tűző legénységnek. És mivel régi ismerősök irányítják a szombaton egymás ellen meccselő csapatokat, különös presztízse is lehet majd a találkozónak.

– Természetesen fontos, hogy hazai környezetben a lehető legtöbb meccset megnyerjük, de azért szeretném, ha idegenben is eredményesek lennénk – így Sitku Ernő. – Most azonban csak és kizárólag a szombati találkozóra fókuszálunk, szerencsére mindenki bevethető. Ami pedig a Falco edzőjét, Kálmán Lászlót illeti, egy korosztályt képviselünk, ellenfelként és a válogatottban is mindig jó kapcsolatban voltunk, a meccsek előtt rendre jókat beszélgetünk. Ezen már túlvagyunk, hiszen a hét elején már kerestem, hogy járuljanak hozzá a korábbi kezdéshez.

Merthogy megint kettős meccset játszanak a Bem-iskolában, a kosarasok 16 órás fellépése után 19 órakor jön a férfi kézilabdázók megyei rangadója. A Marso-Falco felnőttmeccset pedig még két korosztályos mérkőzés is megelőzi, előbb a Sportcentrum U16-os csapata lép fel (11.30), majd 13.30-tól a felnőttek közvetlen utánpótlásgárdai, az U20-asok játsszák az előmeccset.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!