Lesz Seszt

Akt.:
Aligha gondolta az 1970-es évek egyik legsikeresebb popegyüttese, a Boney M., hogy egyszer Szamossályiban emelik a falunap nívóját. Ladányi Tóth Lajos jegyzete.

Ha a Szatmári-síkságról a Rétközre fókuszálunk, akkor a fesztiválozóknak tálcán kínálja magát a LESZ Feszt, amelyet többféleképpen írnak, de egy a lényeg: három év alatt olyan méretűvé nőtte ki magát, hogy a repertoár, a felhozatal vetekszik a tradicionális programsorozatokkal. A település rengeteget köszönhet eddig is az oda ezer szállal kötődő miniszternek, így aztán lehetne a rendezvény neve Lesz Seszt is. A nemsokára stadiont avató, az élvonalbeli női kézilabdacsapatát egyre markánsabban erősítő, óriási csúszdaparkot építő városban dúskálhatnak a hozzájuk köthető nagy attrakciókban a kisvárdaiak.

Nyíregyháza többet ad – ez a szlogenje a megyeszékhelynek, ahol alig ért véget az idén is parádés VIDOR Fesztivál, jönnek az újabb produkciók. A szeptember 23–24-ei Tirpák Fesztivál és Pálinkanap sztárvendége Dr. Alban. A legendás svéd fogorvos ínyére lesz a közönségnek, tuti, hogy csurig megtölti a Kossuth teret, és nem csak az albán pékségben szolgáltat beszédtémát a népszerű előadó. Cirkuszt és kenyeret kap a nép, a show a fűszer a jóízű, nagy megyei bőségtálban. A séfek az ehető legjobbra törekednek.

Ladányi Tóth Lajos
hirdetés