2014.04.23. 10:23
Ízes-illatos sikerek Gyulán
Érpatak, Gyula - Magyarország legeredményesebb kereskedelmi főzdéje a Zsindelyes.
Érpatak, Gyula - Magyarország legeredményesebb kereskedelmi főzdéje a Zsindelyes.
Tarolt megyénk a gyulai XV. Kisüsti Pálinka Fesztiválon, amelyen szombaton kihirdették a III. Pálinka, Gyümölcs- és Borpárlat Világkupa eredményeit. Az ibrányi Demeter Balázs gönczi kajszibarack pálinkája nyerte el Magyarország legjobb kereskedelmi pálinkája címet, s mint a Nemzeti Kincs Pálinkája 2014-ben, a gyümölcspárlat bekerül a Mezőgazdasági Múzeum korábbi nyertes pálinkáinak vitrinjébe. A világkupa összesített eredményei alapján Magyarország Legeredményesebb Főzdéje címet 2014-ben az érpataki Zsindelyes Kereskedőház Kft. nyerte el, a második helyen az ibrányi Demeter Pálinka Manufaktúra végzett.
Ragaszkodás a minőséghez
A Zsindelyes Pálinkafőzde tulajdonosa, Papp József így nyilatkozott a gyulai világkupán elért sikerekről:
– Az idén háromszoros jubileumot ünnepelünk: 10 évvel ezelőtt született meg a Zsindelyes márka, még a kereskedelmi pálinkafőzés kezdetén, 30 éve alakult meg a pálinkafőzde az ország negyedik magánfőzdéjeként, és 50 éve, hogy gyümölcskutatók kinemesítették az újfehértói fürtös meggyet. A belőle főzött pálinka 2007-ben hatodikként az országban árujelzői oltalmat kapott, és a Zsindelyes Pálinkafőzde zászlóspálinkájává vált.
– A jubiláló évünk illő megkoronázása a mostani világkupán elnyert díjak mindegyike, a „legeredményesebb főzde” cím pedig a fogyasztóknak tett ígéretünk megerősítése: a minőségből nem adunk lejjebb, nálunk a garantált Zsindelyes ízeket találják.
– A jelenlegi pozíciónk eléréséhez szükséges három legfontosabb dolog hangsúlyt kap az idén is. Az első a gyümölcs, az újfehértói fürtös meggy, mely mind közül a legnagyobb érték, hiszen egyedül mi gyárthatjuk az eredetvédettséggel ellátott gyümölcsből készült pálinkát. A második egy olyan szakmai tudás, melyet 30 éve fejlesztünk, építünk, frissítünk. S végül, de nem utolsósorban van egy márkanév, mellyel fémjelezve a fogyasztóinknak átadhatjuk az üzenetünket: minden egyes pohár Zsindelyes pálinka fogyasztásánál a magyar gyümölcs első osztályú végtermékével találkozik a kóstolója és azzal a szenvedéllyel, ami az elkészítésével járó munkában is fontos szerepet játszik. Aki pedig kíváncsi az újdonsült érmes pálinkáinkra, mindegyiket megkóstolhatja május 15.–18. között a Budapesti Pálinkafesztiválon, ahol jubileumi meglepetésekkel is készülünk.
KM-MML