Őket nem érdekelte

Őket nem érdekelte
© Illusztráció: Pixabay
Rocksztárnak lenni nem életbiztosítás. Nagyon nem. Mert nem csupán a mosónők (ezt ugyebár József Attilától tudjuk…), a bandák frontemberei is korán halnak. Se szeri, se száma a példáknak, hogy csak a legutóbbiról regéljünk: egy hete hunyt el Chris Cornell, a Soundgarden és több más zenekar aranytorkú énekese. Koncz Tibor jegyzete.

Abba most nem bonyolódnék bele, mennyien ismerik Magyarországon, de talán még azok is elhiszik, akik soha még csak a nevét sem hallották, hogy nem akárki volt. Tőlünk nyugatabbra, még inkább az Egyesült Államokban sztárnak számított.

Ráadásul csupán ötvenkét évesen dobott el magától mindent: öngyilkos lett. Különös, hogy a műfaj grunge irányzatának négy vezető bandája közül háromnak az énekese már halott! A Nirvana fenegyereke, Kurt Cobain 1994-ben, 27 évesen (!) ment el örökre. Az Alice in Chains pacsirtája, Layne Staley 2002-ben, 34 esztendősen tért meg a másvilágra. Még inkább elképesztő, hogy mindketten áprilisban, illetve Cornell májusban szenderült jobblétre. Véletlen, vagy csak furcsa egybeesés? Ki tudja…

De hogy a siker, a pénz, a sok szép nő és a csillogás nem hozta őket lázba, az biztos.

Koncz Tibor

Címkék: ,hirdetés