Nagyvilág

2010.08.26. 14:21

Összeütközött a levegőben két görög vadászgép

<p>Összeütközött két görög vadászgép az Földközi-tenger felett csütörtökön - közölte a görög védelmi minisztérium. A gépek gyakorlórepülésen vettek részt. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a balesetben érintett három pilóta életben van-e.</p>

A két görög vadászgép Kréta szigetétől délre ütközött össze a levegőben, miközben két másik géppel együtt egy gyakorlórepülésen vettek részt - mondta el a görög védelmi minisztérium egyik szóvivője, az AFP francia hírügynökségnek. A két F-16-os közül az egyik együléses volt, a másik pedig kétüléses.

A minisztériumi szóvivő közlése szerint még csak most érkeznek hozzájuk információk az esetről, és nem tudni, hogy a pilóták túlélték-e az ütközést. Az egyik pilótának valószínűleg sikerült katapultálnia - mondta el a szóvivő.

Egyes hírek szerint két pilótát sikerült kimenteni a tengerből, egyiküket súlyos sérülésekkel. A négy gépből álló kötelék egy Kréta szigetén található bázisról szállt fel a gyakorlórepülésre.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!