Per után. Perek előtt?

Akt.:
Magyarország – no meg Szlovákia – elveszítette a kvótapert az Európai Bíróságon. A per lényege, hogy Görögország és Olaszország terheit csökkentendő, Magyarországnak 1294 menedékkérőt kellene befogadni az Európai Bizottság által meghozott döntés szerint. Kovács Zsolt jegyzete.

Mivel a menekültek szétosztását annak idején nagy többséggel megszavazta az Európai Bizottság, ezért vajmi kevés esély mutatkozott annak megváltoztatására, így szinte senkit sem ért váratlanul a luxemburgi székhelyű bíróság szerdai döntése. Mint ahogy a politikai reakciók is az előre elvárható forgatókönyv szerint alakultak. A kormányon lévők kitartanak a népszavazással is megtámogatott álláspontjuk mellett, és elszántak a jogvitában a legvégsőkig elmenni. Igazuk van, ez a dolguk! Míg az ellenzék vereségről beszél, mi több, van aki a pervesztésből már a 2018-as választások elbukását vizionálja. A saját szemszögükből nekik is igazuk lehet. A lényegről azonban – szerintem –, hogy a pervesztésnek milyen következménye lehet az itt élők mindennapjaira, az ország életére, hazánk nemzetközi pozíciójára, egyelőre hallgatnak a politikusok.

Kovács Zsolt0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés