Nagyvilág

2010.11.21. 10:35

Bányatragédiák Kínában: áradások és tömegverekedés

<p>28 bányászt zárt el a víz egy dél-nyugat kínai bányában. Szintén áradás miatt rekedt a föld alatt három vájár egy dél-kínai településen. Egy másik bányánál kilencen vesztették életüket, amikor egymással rivális vállalatok alkalmazottjai csaptak össze. A rendőrség 10 embert tartóztatott le, köztük a bányák vezetőit.</p>

A Szecsuán tartományban található Neicsiang város közelében, helyi idő szerint vasárnap délelőtt 11-kor árasztotta el a bányát a víz. A tragédia idején összesen 41-en voltak a föld alatt, tizenhármuknak sikerült kimenekülniük. A mentőcsapatok már elindultak a többiekért, de egyelőre nem tudni, merre vannak.

A kínai állami hírügynökség korábban arról számolt be, hogy szombat éjjel egy a déli Kuanghszi Csuang autonóm területen található vasérc bányában ejtett foglyul három embert az ár. A mentőalakulatoknak azóta sem sikerült kiszabadítani őket.

Közben a Jünan tartomány egyik bányájában egymással rivális társaságok csaptak össze. A fegyverekkel és robbanószerrel felszerelt emberek azért estek egymásnak, mert az egyik bányának dolgozó vájárok átfúrtak a vetélytárs tárnájába. Tíz személyt, köztük a bányatársaságok vezetőit letartóztatták. Egyikük állítólag gengsztereket bérelt fel, hogy így bánjon el riválisaikkal. A harcokban négyen még a helyszínen, öten pedig később a kórházban haltak bele sérüléseikbe.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!