Száz kerítést, ezeret!

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció
Manapság sok szó esik a bürokráciacsökkentésről, a nemzet pedig egy emberként áll az elképzelés mögött. Kivéve Nyíregyházát, ahol bürokrácianöveléssel kívánják elejét venni a parkerdő túlzsúfoltságának és a rongálásoknak. Az erdei tornapályán a tűzrakó helyek használata engedélyköteles, baráti összejövetelek és rendezvények kizárólag előzetesen kért területfoglalási felhatalmazás alapján tarthatók – tudatja a közlemény. Hoványi Péter jegyzete.

Rongálások szempontjából valóban tarthatatlan a helyzet, de az intézkedés kiötlői helyében nem számítanék rá, hogy a potenciális, netán notórius elkövetők űrlapra vezetik az édesanyjuk nevét. Arra sem vennék mérget, hogy az írást lobogtatóknak átadják a helyüket a korábban érkezők, de ha majd ellenőrzi valaki a rendelkezés betartását – vagy éppen hétvégén nincs nyitva a hivatal –, előfordulhat, hogy az erdő mélyén, eldugott helyeken lobbannak fel a tüzek.

Az erdő Sóstó felőli részében szerencsére működőképes megoldással is találkozhatunk: egy 30 hektáros darab magánkézbe került, a kilátó lebontásával és újra nem építésével pedig újabb helyről koptak ki a vandál és békés látogatók. Ha az új rendszer nem válna be, úgy tudni: a kerítésépítést is egy emberként támogatja a nemzet.

Hoványi Péter
hirdetés