Helyi közélet

2015.06.17. 11:40

Visszavárják a tízezreket

Nyíregyháza - A még mindig magas hátralékok miatt legkorábban 2017-től kezdődhet el a pótbefizetések jóváírása.

Nyíregyháza - A még mindig magas hátralékok miatt legkorábban 2017-től kezdődhet el a pótbefizetések jóváírása.

Küldöttgyűlést hívott össze nemrégiben a Nyíregyházi Lakásszövetkezet, amelyen szó esett többek között a Lakszöv 2014-es gazdálkodásáról, vagyoni-pénzügyi és jövedelmi helyzetről, valamint az idei tervekről, célokról, feladatokról.

A határozatképes küldöttgyűlésen jelen volt és felszólalt a Lakásszövetkezetek és Társasházak Országos Szövetsége (LOSZ) elnöke, Farkas Tamás is. A küldöttek az előterjesztéseket csaknem 100 százalékos igennel fogadták el. Hosszúra nyúlt az „azonnali kérdések órája”; ahogy az sejthető volt, a legtöbben arra voltak kíváncsiak, stabilizálódott-e már a Lakszöv gazdasági helyzete annyira, hogy – ígéretéhez híven – jóváírja tagjainak a 10 ezer forintos pótbefizetéseket.

– A 2014. évi gazdálkodás mind az épületek, mind a szövetkezet működése szempontjából eredményes volt – tájékoztatott Szathmáry Imre ügyvezető elnök. – A tulajdonosok hátraléka kis mértékben ugyan, de végre csökkent, viszont így is meghaladta a 118 millió forintot tavaly év végén. A lakásszövetkezet továbbra is minden törvényes eszközt megragad a tartozások mielőbbi behajtása érdekében.

A „fellélegzés éve” 2017 lehet

Elhangzott: a 2013-ban előírt 10 ezer forintos pótbefizetési kötelezettséget a tulajdonosok mintegy egyharmada máig sem teljesítette annak ellenére, hogy időközben (2015. február 3-án) a Nyíregyházi Törvényszék elsőfokú ítéletében elutasította a felperesek keresetét.

– A még mindig magas hátralékok miatt a szövetkezet vezetése úgy látja, hogy legkorábban 2017-től várható a pótbefizetések jóváírása, mivel akkorra az épületek felújítási hitelállományának több mint a fele megszűnik, így a csökkenő kötelezettségek miatt a hátralék területén is csökkenés várható – jelentette ki az ügyvezető elnök.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország június 17-i számában.


Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában