Úri passzió

Úri passzió
© Fotó: AFP
Jó ideje már divat szidni a magyar futballbajnokságot, és bár a nemzetközi porondon elért eredmények évről évre kijózanítóak, azért szögezzük le azt is, hogy olykor itthon is lehet látni jó meccseket. Bodnár Tibor jegyzete.


Mint ahogy külföldön is olyan teljesítményeket, amelyek elgondolkodtatóak. A kedd esti Szuperkupa-mérkőzésen például kiderült, nem a Paris SG által Neymarért kifizetett 222 millió euró a sok, hanem a Real Madridtól elég egyértelmű vereséget szenvedett Manchester United által Romelu Lukakura áldozott hetvenöt. A belga csatár ki is húzta a gyufát a meglehetősen kritikus angol szurkolóknál, idiótának és agyhalottnak nevezték, számon kérve rajta, hogy ennyi pénzért igazán ismerhetné a lesszabályt, és azt, hogy miként kell elvégezni a bedobást.

Úgyhogy az ár-érték arány nemcsak itthon borult fel, hanem a jelek szerint ott is, ahol divatba jött euróban százmilliókat költeni egyes nem túl ismert játékosokra. Más kérdés, hogy amíg tele vannak a lelátók, és százezrével fogynak a játékosok mezei, addig üzletileg is kifizetődőnek tűnik az orosz, amerikai és arab multimilliomos klubtulajdonosok úri passziója, a legújabb kori emberkereskedelem.

Bodnár Tibor

 

Címkék: ,


További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés