Hajdú-Bihar

2012.12.31. 14:42

Időjárás-jelentés

Budapest, 2012. december 31., hétfő (MTI) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Budapest, 2012. december 31., hétfő (MTI) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Az időjárási helyzet Európában

------------------------------

Szárazföldünk északnyugati, északi területén többközéppontú ciklonrendszer helyezkedik el. Arrafelé általában sok a felhő, és több helyen esik az eső, az északabbi tájakon havazik. Ugyanakkor Európa középső és déli részén anticiklon alakítja az időjárást. A leszálló légmozgásoknak köszönhetően túlnyomóan napos az idő, de helyenként tartósan megmarad az éjszaka képződött köd. Csapadékról nem érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk északkeleti, keleti vidékén még sokfelé fagypont alatt alakul, nyugat felé enyhébb az idő, középen 2, 10, nyugaton és délen 10, 18 fok között változik. Kedd estig a Kárpát-medence fölé váltakozó nedvességtartalmú, nyugat felől egyre enyhébb levegő érkezik.

Várható időjárás kedd estig

---------------------------

Hétfőn keleten is fokozatosan ritkul, illetve meg is szűnik a köd. Éjszaka párássá válik a levegő, többfelé köd képződik. Kedden északnyugaton kevés felhő, napos idő valószínű, másutt napos és tartósabban ködös területek és időszakok egyaránt lesznek. Csapadék nem várható. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de északnyugaton, nyugaton helyenként megélénkül, kedden meg is erősödhet a déli, délkeleti szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2, -7 fok között alakul, de északnyugaton ennél enyhébb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden többnyire 0, +5 fok között, a tartósabban ködös tájakon 0 fok alatt valószínű.

-MTI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!