Jelenleg csak imádkozhatnak

Makai istván igazán balszerencsés, sérülés miatt nem bevethető
Makai istván igazán balszerencsés, sérülés miatt nem bevethető - © Fotó: Pusztai Sándot
Nyíregyháza, Kisvárda – A magyar amatőr válogatott kerete szombaton, a bajnoki forduló után állhat össze.


A magyar amatőr válogatott arra készül, hogy feltegye a koronát eddigi teljesítményére. Mégpedig az október 24-28. között, a Nyíregyházán, illetve Kisvárdán esedékes Európa-bajnoki csoportselejtező során, amelyen a hazánkat képviselő együttes valamennyi tagja szabolcsi színekben futballozik. A Gerliczki Máté, Kiss Gábor edzőpáros irányította együttes valamennyi összecsapásán a várdai katlanban lép pályára, és hétfőn (kezdés. 13 óra) a horvátok ellen kezdi meg szereplését, míg szerdán Azerbajdzsán, zárásként pedig pénteken Finnországgal találkozik.

A tét nem kisebb, mint a részvételi jog kiharcolása a franciaországi Eb-döntőre, amelyre nyolc gárda kvalikálhat. Minderre csak a csoportelső szerez jogot. A feladat tehát adott, még, ha nem is lesz egyszerű mutatvány. Annál inkább, mert a mieinknek akadnak problémái. A huszonhárom tagú. bő keretbe behívott játékosok közül a sényői Makai István sérülés miatt kidőlt, az ibrányi kapus, Tóth Norbert bevetése hasonló ok miatt meglehetősen kérdéses.

– Meg kell várnunk a szombati, megyei bajnoki meccseket, ahol ugyebár még bármi megtörténhet – közölte Gerliczki Máté, aki így persze a végleges névsorról sem tudott beszámolni. – Legfeljebb imádkozni tudunk, hogy a tevezett összetételű csapattal szerepeljünk, egyebet nem tehetünk…

KM-KT

Kép (10.20/10 makai): Makai istván igazán balszerencsés, sérülés miatt nem bevethető
Fotó: Pusztai Sándot
hirdetés