Nyíregyháza hírei

2014.09.15. 13:15

Segítenek a védekezésben

Nyíregyháza, Zalaapáti - A Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság szakemberei segítik a Zala folyó menti árvízvédekezést - adta hírül a cég közleményében.

Nyíregyháza, Zalaapáti - A Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság szakemberei segítik a Zala folyó menti árvízvédekezést - adta hírül a cég közleményében.Az Országos Műszaki Irányító Törzs (OMIT) utasítására igazgatóságunk 24 munkatársa tegnaptól segíti a szombathelyi székhelyű Nyugat-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság árvízvédekezési munkálatait. A 4 műszaki irányító és 20 gát,- és csatornaőr, valamint hajóvezető kollégák a Kis-Balaton Üzemmérnökség területén, a Zala folyó jobb parti töltésének megerősítését végzik közel 1, 5 km hosszon.

Az árvízvédelmi töltést fogják homokzsákokkal (nyúlgát építésével) megmagasítani Zalaapáti térségében, ugyanis az előrejelzések szerint a Zala folyón az eddig mért legnagyobb vízállást (LNV-t) megközelítő vízállás várható előreláthatólag szeptember 16-ára. Jelenleg a homokzsákok töltését végzik kijelölt zsáktöltő helyen.

A várható védekezési munkálatokat nehezíti, hogy a helyi adottságok miatt az ideiglenes védmű megépítéséhez szükséges anyagokat csak vízről, motorcsónakokkal lehet majd behordani. Igazgatóságunk 4 gátőre részt vesz továbbá az éjszakai figyelőszolgálatban is.

- Bodnár Gáspár -

igazgató, védelemvezető

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!