Jelentősek a vadkárok a megművelt földeken

Vásárosnamény, Beregdaróc – A vadkár egyre nagyobb probléma az országban, tavaly például a térített mezőgazdasági vadkár elérte 2,3 milliárd forintot. Éppen ezért a vadkárelhárítás fontos feladat a vadászok számára.


A Beregdaróci Vadásztársaság tagjaként a vásárosnaményi Vári István is gyakran kiül a lesre, s várja a kukoricaföldek, a szántók ellenségét. Pár napja is vadkárelhárításon volt Beregdarócon egy kukoricatábla mellett.

A magaslesre még fel sem tudott ülni, amikor két malac jelent meg, s az egyiket sikerült elejtenie. Miután még korán volt, hiszen a vadásztársak még el sem foglalhatták a saját helyüket, felült a lesre. Megérte várakozni, mert 21 órakor egy nagy kondában ismét vaddisznók érkeztek, s közülük egy süldőt újra sikerült elejtenie.

KM0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés