Jellegzetes illatú aromaágyás is készül

Jellegzetes illatú aromaágyás is készül
Nyíregyháza – A Kálvin tér beültetésével folytatódott a virágosítás Nyíregyházán. A szalagágyásba különböző méretű egynyári növények kerülnek, a magasabb kleopátra tűje és ezüstzöld csíkos zöldfű köré rendezve a kisebb növésű virágokat. A tér körágyása a templom közelsége miatt keresztformát idéz majd.


– A korábbi években megszokott módon csaknem 3 ezer négyzetméteren mintázott virágágyásokat alakít ki a városüzemeltető társaság a városban – kezdte a tájékoztatást Szabó Edina szóvivő. – Az Október 23. téren virág alakú díszágy, az Eötvös iskola előtt kis baglyokat mintázó ágyás, a könyvtár előtt a tudás kútját szimbolizáló szökőkútforma készül, a Petőfi téren nemzeti színűek lesznek a virágok, a posta előtt pedig mozaikszerű ágyást ültetnek. A Hősök szobrához vezető szalagágyakba a város színeinek megfelelő virágok kerülnek. Jósavárosban két cica formájú ágyást, illetve folt ágyást ültetnek. Sóstón a székely kapunál egy színes, formagazdag, ún. mille fleure ágyás díszíti majd a teret. Az idei évben először készül úgynevezett aromaágyás, amely illatától jellegzetes, illetve fűágyás, melyet különböző fűfélék díszítenek.

A NyírVV az idei évben csaknem 51 440 darab egynyári és canna virágot ültet el városszerte, közöttük olyan újdonságokat, mint a gumicukor virág, nyuszifarok fű, ördögszem virág stb. A munkálatok során magyar növényfajtákat igyekezett felhasználni a városüzemeltető társaság. A virágosítás költsége nettó 8,5 millió forint, ami önkormányzati forrásból valósul meg. A városi virágágyások beültetése előreláthatóan 1 hét alatt fejeződik be.

KM
hirdetés