Sport

2015.07.09. 09:17

Jó bizonyítványt állítottak ki magukról

Nyíregyháza - Kicsik és nagyok, lányok és fiúk egyaránt kitettek magukért a nyíregyházi diákcsapat színeiben.

Nyíregyháza - Kicsik és nagyok, lányok és fiúk egyaránt kitettek magukért a nyíregyházi diákcsapat színeiben.

Jó kalkulust kiérdemelve teljesítette a leckét a diákcsapat. A Kölcsey DSE-Nyíregyháza NB II-es női kézilabdacsapata príma bizonyítványt állított ki magáról az ötödik hely elérésével – leginkább pedig azzal, hogy a legjobbaknak is feladta a leckét.

– Őszintén szólva, nagyon elégedett vagyok, mert több szinten is eredményesen szerepeltünk – summázott Hadobás István, a Kölcsey szakvezetője. – Öröm, hogy 24. idényünket töltöttük az NB II-ben, közel negyedszázada vagyunk Nyíregyháza legmagasabb osztályban szereplő női együttese. Megjegyzem, a velünk együtt kezdő csapatokból már csak elvétve található néhány az enbés bajnokságokban...

Leginkább, persze a pályán mutatott produkció a mérvadó. Nos, ebben sem találni kivetnivalót.

– Nagyszerű idényt zártunk, az eredményeket és a játékot tekintve sikerült előrelépünk az előző időszakhoz képest – taglalta a tréner. – A felnőttek végig harcban voltak a dobogóért, míg a juniorok óráisi fegyvertényt hajtottak végre az ezüstérem megszerzésével. Szakmailag nagyon büszke vagyok arra, hogy immár harmadik éve mindkét vonalon mi kaptunk a legkevesebb gólt az egész mezőnyben! Igazi nagybetűs csapat vagyunk. Morálisan erős a társaság, ami nálam mindig alapkövetelmény. Minden edzésre szívesen jönnek a lányok, akárcsak én. Újdonság, hogy a szakemberképzésben is kivesszük a részünket, két kiváló tanítványom, Kelemen Gréta és Márkus Gizella a juniorcsapatnál dolgozva lépett az edzői pálya rögös útjára.

Hadobás István egyéb, nem kevésbé fontos momentumokra is kitért.

– A megyei szövetség szervezeti életében is sikerült közreműködnünk, Márkus Gizella, valamint dr. Tilki Andrea aktívan kiveszi részét a szervező munkából is. A lányok mellett ezúttal a fiúkról is érdemes beszélni: a diákolimpián elért ötödik helyükkel elismerést vívtak ki. Ne feledkezzünk meg, a régió válogatottról sem, amelyben két kölcseys tehetség, Hrabina Inez és Rabatin Hanna jelentős mértékben hozzájárult az országos döntőben kiharcolt bronzéremhez.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!