Jézus láttatása Záhonyban

Passió képei és az alkotó
Passió képei és az alkotó
Záhony, Kisvárda – A Passió (lat. Passió=szenvedés), amely Krisztus szenvedésének történetét beszéli el. Már csak néhány nap és itt a Húsvét, legfontosabb keresztény ünnepünk. A Húsvét a 40 napos böjt lezárását jelenti, Jézus feltámadásának ünnepe.

Záhony–Kisvárda – Március 16–án, csütörtök délután négy órakor Záhonyban, a VOKE Vasutas Művelődési Ház és Könyvtár kiállítóterében, Szivák Gábor a kisvárdai Várday István Városi Könyvtár igazgatója nyitja meg Szeifried Zoltán festő–grafikus kiállítását. Szeifried Zoltán kisvárdai festő–grafikus, szinte minden technikai eszközzel szívesen dolgozik, a ceruzától az olajig, könyv illusztrációtól a nagyméretű freskóig. Az elmúlt években az egyházi festészet (oltárképek, stációk) mellett több sorozatot is készített, így a magyar írók–költők, árvízi és az iszapkatasztrófa sorozatát és más alkotásokat. Ez a Passió sorozat első alkalommal 2015–ben Kisvárdán, 2016–ban a nyíregyházi Székesegyházban volt kiállítva.

–Az alkotásaim nem pusztán száraz tényszerűségében akarnak szerepelni a rajzok mellett, hanem megpróbálnak életet, színt, karaktert, hús–vér embereket elénk állítani a könnyebb megérthetőség és ismeretanyag ilyen módon való átadása okán. A jelen tárlat anyaga egy olyan Jézus kép láttatása, amely feldolgozás jelenleg a legközelebb áll hozzám, formavilágában, és gondolatiságában egyaránt – mondta a kiállított képekről alkotója. A tárlaton 14 db Passió kép és plusz egy kép a Feltámadás. – mondta alkotásairól Szeifried Zoltán.

– Vincze Péter –
hirdetés